Policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila pet osoba iz Loznice zbog sumnje da su krijumčarili ilegalne migrante, saopšteno je danas.
Uhapšeni su S.P (48), M.D (34), V.P. (24), A.M. (42) i J.N. (20) zbog sumnje da su od 5. septembra 2020. do 12. marta ove godine, organizovali nedozvoljen tranzit kroz Srbiju i boravak u njoj za 80 migranata, medju kojima su jedan državljanin Turske, jedan Avganistanac, dvojica Iračana i 76 migranata čije državljanstvo nije utvrdjeno.

Navodi se da je kriminalnu grupu predvodio S.P, kao i da su prebacivanje čamcem preko Drine naplaćivali 100 evra po migrantu.

Osumnjičenima za nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi odredjeno je zadržavanje i uz krivičnu prijavu, privedeni su Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Dodaje se da su u sklopu paralelne istrage koju sprovodi Tužilaštvo BiH danas uhapšena četvorica državljana te zemlje zbog sumnje da su kao članovi medjunarodne kriminalne grupe, prihvatali migrante na drugoj obali Drine i dalje ih prevozili u neku od zemalja EU.

Izvor: infolo.rs

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.