U Loznici brojke nisu dobre sudeći prema podacima iz bolničkog izveštaja za utorak (2.3) kada je u Trijažnom centru Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ pregledano više od sto pacijenata, njih 114, gotovo polovina (53) se javila na prvi pregled, dok je infektologu upućeno njih trideset. Urađeno je 140 rendgenskih snimaka pluća, duplo više nego dan pre, i otkriveno još 17 novih pneumonija. Pregledano je i 47 pacijenata u ambulanti Infektivnog odeljenja, od čega se 27 javilo prvi put.

Povećan je i broj pacijenata na bolničkom lečenju pa ih je u kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice trenutno 73, šest više nego u ponedeljak, dva su na respiratoru, a četiri na neinvazivnoj respiratornoj podršci. Pokvarila se i slika zdravstvenog stanja zaposlenih pa je na koronu pozitivno šest medicinsikih sestara Opšte bolnice i sve su na kućnom lečenju.

Živote ide dalje i pored problema sa virusom pa iz lozničkog porodilišta stiže i lepa vest da su u poslednjih sedam dana ovde rođene 22 bebe, sedam devojčica i 15 dečaka.

Autor: T.Ilić

Izvor: Kurir

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.