Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović danas je sa saradnicima prisustvovao primopredaji vredne medicinske opreme za dijagnostikovanje virusa kovid-19 PCR metodom koju je gradu Loznici i Domu zdravlja „Dr Milenko Marin“ donirala američka kompanija „Adient“ u Loznici.

Ovom prilikom gradonačelnik se u ime svih zaposlenih u Domu zdravlja, u Opštoj bolnici i u ime svih građana zahvalio direktoru i predstavnicima kompanije „Adient“ koja se, kako je rekao, u potpunosti integrisala u život lokalne zajednice i pokazala da je društveno odgovorona kompanija.

Ovo je još jedan ogroman iskorak koji će pre svega Domu zdravlja i zaposlenima koji su zaista heroji ovog vremena biti od nemerljive vrednosti i značaja. Ovaj aparat omogućiće PCR testiranje za naše sugrađane na virus kovid-19, a pored toga i na koksaki virus i hepatitis B i C što je od izuzetnog značaja. Ovo je aparat koji u ovakvim uslovima neće moći da zadovolji potrebe svih pacijenata, ali kada dođe do normalizacije stanja i kada se broj lica sa simptomima korone znatno smanji onda će ovaj uređaj ispunjavati potrebe grada i ove ustanove – ukazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Vidoje Petrović zahvalio i građanima Loznice na dosadašnjem poštovanju epidemioloških mera i još jednom je apelovao da se i dalje pridržavaju svih preporuka i uputstava lekara, Kriznog i Gradskog štaba za vanredne situacije u cilju što bržeg povratka u normalan režim života.

U ime donatora, direktor „Adienta“ Igor Zdraevski, rekao je da ne postoje reči kojima mogu da izraze zadovoljstvo činjenicom da će ova donacija našim zdravstvenim radnicima nesumnjivo olakšati i ubrzati celokupan proces testiranja lokalnog stanovništva i omogućiti pojedine laboratorijske analize koje do sada nisu bile dostupne u našem gradu i podsetio na to da su zaposleni u ovoj kompaniji već na početku pandemije u Loznici uspeli da proizvedu 1.2 miliona zaštitnih maski u saradnji sa kompanijom „Galenika Pharmacia“.

Zahvaljujući se na donaciji direktorka Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ dr Branka Krasavac rekla je da je u pitanju velika donacija aparata za PCR ispitivanje RNK i DNK virusa kovid-19, koji je u današnjem vremenu neophodan.

– Do sada smo vadili krv i slali na testiranje u Šabac, Beograd, a sada ćemo to raditi u našem gradu. Zahvaljujem se kompaniji „Adient“, direktoru i gradonačelniku Vidoju Petroviću što nam je omogućio da ovaj aparat bude u domu zdravlja. Na ovaj način pomoći ćemo našim sugrađanima da brzo saznaju da li su zaraženi korona virusom. Naš kadar će u sledećoj nedelji već biti obučen i počećemo sa testiranjem – poručila je Krasavac.

Gradonačelnik Vidoje Petrović je istakao da je u Loznici do sada u Domu zdravlja vakcinisano 14853, a revakcinisano 11623 građana što je, kako je rekao, značajan procenat, s obzirom na broj stanovnika i još jednom je pozvao sve sugrađane da se prijave putem e-uprave za imunizaciju s obzirom na to da je država obezbedila veliki broj vakcina i mogućnost da građani biraju vrstu vakcine protiv korone.

– U saradnji sa Domom zdravlja grad Loznica organizovao rad aktivista na terenu u cilju pomoći starijim sugrađanima da se uz njihovu saglasnost prijave za vakcinaciju s obzirom na to da mnogi od njih koji nemaju mogućnost prijavljivanja elektronskim putem – ukazao je gradonačelnik Petrović.

Izvor: Infolo.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име