Saopštenje za javnost – kabinet predsednika opštine Bogatić

Nastavlja se inicijativa za formiranje dobrovoljnog vatrogasnog društva u opštini Bogatić.

Održan je radni sastanak predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića sa predstavnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije i Vatrogasno spasilačke brigade Šabac i vatrogasne jedinice Bogatić.

Sastanku su prisustvovali šef odseka za dobrovoljna vatrogasna društva u MUP-u Republike Srbije Miloš Milenković i inspektor Milan Kokora, Goran Stefanović, komandant Vatrogasno spasilačke brigade Šabac i Milorad Marković, šef Odseka UR i CZ OVS Šabac, kao i komandant vatrogasne jedinice u Bogatiću Nebojša Đonlić.

„Centralna tema današnjeg razgovora odnosila se na potrebu formiranja dobrovoljnog vatrogasnog društva i isticanje značaja koji bi ovaj vid radnog angažovanja i praktičnog delovanja imao za našu jedinicu lokalne samouprave. Ovom prilikom izrazio bih ogromno zadovoljstvo zbog pružene bezuslovne podrške MUP-a Republike Srbije u procesu organizovanja dobrovoljne jedinice u Bogatiću, kao i zbog velikog interesovanja mladih ljudi u našoj opštini da budu sastavni deo ove jedinice. Takođe, ne smemo zanemariti činjenicu da će dobrovoljna jedinica dobiti donaciju MUP-a u vidu neophodne opreme, odela i jednog vatrogasnog vozila. Krajnji cilj formiranja ovog društva jeste obezbeđivanje optimalne podrške našoj profesionalnoj vatrogasnoj jedinici kako bi se omogućilo jačanje sveukupnih kapaciteta u ovoj oblasti. Preduzimanje brze, stručne, kvalitetne, bezbedne i efikasne intervencije i pružanje korisnih usluga građanima zavisi od finansijskih ulaganja, modernizacije opreme i ljudskih resursa. Moraćemo u narednom periodu da učinimo značajnije iskorake na mnogim poljima kako bismo dostigli potreban nivo“ izjavio je predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Kabinet predsednika opštine Bogatić

Izvor: bogatic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име