Rekonstruisane prostorije Bokserskog kluba ,,Mačva” u okviru Sportsko- rekreativnog kompleksa ,,Stari grad“ otvorene su početkom godine i to je bio prvi korak da jedan od klubova sa najvećom tradicijom otvori vrata mladima da mogu besplatno da treniraju uz podršku Grada.
Vojvođanski bokserski savez najavio je svu neophodnu logističku podršku razvoju boksa u Šapcu. Direktor Bokserskog kluba ,,Mačva” Branislav Jovičić smatra da stasavanje uz taj sport garantuje zdravo odrastanje.
-Organizovaćemo školu boksa koja će biti besplatna i gde ćemo sa decom najmlađeg uzrasta krenuti od osnovnih koraka, da ih odvojimo od takmičara. Sve radimo da omasovimo ovaj sport i podignemo ga na viši nivo. Od kako smo u novim prostorijama i imamo znatno bolje uslove, primećujemo da postoji povećena zainteresovanost za boks. Sala je puna. Imamo već šest momaka za koje smatramo da ispunjavaju sve uslove za ovaj sport i potencijalnih šest koji će biti registrovani takmičari- naveo je Jovičić.
Jovičić je u junu na poziv Bokserskog saveza Srbije boravio na trenerskom seminaru, kako bi kroz edukaciju dodatno unapredio način rada. U planu je organizacija turnira „Zlatna čivija“, kao i poseta kubanskih trenera sa kojima će razmeniti iskustva i dodatno unaprediti stečena znanja iz te oblasti.
Potpredsednik Vojvođanskog bokserskog saveza Željko Mrdaković potvrdio je prilikom sastanka sa gradonačelnikom u utorak u Gradskoj kući da će ta asocijacija kojoj i šabački klub pripada pružiti svu logistiku za razvoj škole boksa.
-Očekujem od kolega iz Bokserskog kluba „Mačva“ da se razvija besplatna škola boksa za najmlađe. Mi ćemo im pomoći tako što ćemo poslati kubanskog trenera na mesec dana da im pomogne i radi, kako sa decom koja treniraju boks, tako i sa našim kolegama- napomenuo je Mrdaković.
Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin podsetio je da je ,,Mačva“ jedan od najstarijih i najprepoznatljivijih bokserskih klubova na prostoru bivše Jugoslavije i podvukao da veruje da će zasijati starim sjajem i iznedriti nove šampione koji će osvajati nove medalje za grad, ali i za Srbiju na evropskim i svetskim takmičenjima. Podrška klubu nastaviće se tako što će članovima biti omogućeno da besplatno učestvuju na kampovima Bokserskog saveza Srbije, kao i kroz obuke zainteresovanih za trenerski, sudski ili supervizijski posao.

D.Dimitrijević

Izvor: Podrinske

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име