U organizaciji Kreni–promeni i više ekoloških udruženja u Beogradu i drugim gradovima, u subotu u 14 časova, održava se novi protest protiv dolaska kompanije Rio Tinto za iskopavanje jadarita, ali i protiv usvojenog Zakona o referendumu.

Iako su predstavnici više ekoloških udruženja predali u utorak Skupštini Srbije zahteve sa preko 200.000 potpisa kojima se traži povlačenje izmena i dopuna Zakona o referendumu, što ukazuje na ogromno nezadovoljstvo građana, zakon je usvojen.

Aktivisti nevladinih organizacija najavili su za danas više lokacija na kojima će blokirati puteve u znak protesta. Za sada su na spisku u Beogradu Mostarska petlja i Gazela iz više pravaca, Pančevački put, Pupinov most u Zemunu, Jurija Gagarina kod Tehnomanije – Novi Beograd.

Biće blokirani i putevi Ibarska magistrala kod Barajeva i Preljine, Kruševac – Pojate, Valjevo put ka Loznici, Požega – Kosjerić (Pesak), KG-JA Kapija Levča na Raklju, Šabac – novi most na Savi i Sokina kafana, Novi Sad – Varadinska duga, Lazarevac – Očage, Kragujevac – kod Balkana, Gornji Milanovac – obilaznica, Bačka Palanka….

Broj lokacija se širi tokom dana jer su iz Ekološkog ustanka pozvali građane širom Srbije da im prijave nove lokacije na kojima će se održati protestne blokade.

Koji putevi u Srbiji će biti blokirani danas u 14 sati? 2

Organizatori su najavili da će propuštati Hitnu pomoći pozvali sve okupljene da budu „dostojanstveni, bez bilo koje ružne reči i incidenta, jer svi imamo isti cilj – SRBIJA STAJE NA SAT VREMENA!“

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.