Školu Vaterpolo kluba „Šabac“ čini oko 400 članova u svim selekijama, vaterpolo i plivačkim kategorijama, a od toga između 150 i 200 devojčica i dečaka kapice sa grbom kluba nosi na zvaničnim nadmetanjima iz kalendara Vaterpolo saveza Srbije. O njihovom sportskom razvoju brine 22 trenera, a kroz demonstrativni trening u način rada škole šampiona Srbije iz 2019. godine, uverio se i selektor seniorske reprezentacije Srbije, olimpijskog šampiona, Dejan Savić.

-Zahvalan sam na pozivu iz kluba i grada. Veliko iskustvo i prijatno iznenađenje za mene je ova poseta i ono što sam video. Na svakom koraku je vidljiv entuzijazam i trud koji su uložili ljudi u klubu prethodnih godina. Rezultati su već bili tu, govorimo o šampionu Srbije pre dve sezone, ali još važnije je da brojnost i rad Vaterpol kluba „Šabac“ dovode u poziciju možda i lidera u stvaranju igrača – rekao je selektor Savić.

Na rekonstruisanom Gradskom bazenu bio je u ulozi selektora 2015. godine kada je predvodio reprezentaciju u prijateljskom meču protiv Rusije, potom je u nekoliko navrata imao mesto na klupi za gostujuće ekipe kao trener Crvene Zvezde, a želja je da ponovo dovede najbolju reprezentaciju sveta u naš grad.

-Ideja apsolutno postoji, put od ideje do realizacije je dug, ali ja sam obećao i uvek želim da održim obećanje, te sam uveren da će u bliskoj budućnosti Šabac biti domaćin reprezentaciji Srbije. Prva ideja je početak naredne godine, Svetska liga, međutim još nije utvrđen kalendar, da li ćemo uopšte biti domaćini i od toga zavisi kada bi A reprezentacija moglo da bude prezentovana na Gradskom bazenu – dodaje trener dvostrukog olimpijskog šampiona.

Bazen je Dejan Savić posetio zajedno sa gradonačelnikom Šapca dr Aleksandrom Pajićem i gradskim većnikom zaduženim za sport Markom Panovićem. Pre posete pomenutom sportskom objektu i ovdašnjem vaterpolo klubu, predstavnici grada predvođeni gradonačelnikom, selektora su ugostili u Gradskoj kući.

-Čast mi je što sam imao priliku da ugostim selektora reprezentacije Srbije Dejana Savić i da ga upoznam sa investicijama Grada u oblast sporta, kao i infrastrukturnim planovima za naredni period. Veliko je zadovoljstvo što smo obišli Gradski bazen i što je selektor imao priliku da se upozna sa brojnošću klupske škole, sa stručnim kadrom koji radi sa mlađim kategorijama. Zajednička je želja da najpre razvijemo ljubav prema sportovima na vodi, da deca ovde nauče da plivaju, a potom postanu vrhunski plivači i vaterpolisti kroz rad u svom gradu. Oko 212 miliona dinara iz gradskog budžeta smo direktno uložili u celokupan sport i sportsku infrastrukturu. Sportska hala „Zorka“ je u vlasništvu grada, otvoreni bazeni će bit u okviru ovog sportskog kompleksa i siguran sam da Šabac i putem sporta postaje grad budućnosti – istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Želja kluba su pehari u svim kategorijama

Ciljevi kluba u narednom periodu nije samo nova dupla kruna u seniorskoj kategoriji, već borba za najviše u svim kategorijama.

-Zahvalni smo Gradu na svemu što trenutno čini i što je činio i u prethodnom periodu. Reakcija dece govori koliko je značajna poseta selektora Dejana Savića. Imao je i on priliku da se uveri koliko se u našem klubu ozbiljno radi i da su veliki planovi u budućnosti zasnovani na realnim osnovama. Naš cilj je da budemo najbolji u svim kategorijama. Prvi tim je već bio šampion, želimo da uskoro bude ponovo, ali nije prioritet samo seniorski pogon, već i sve kategorije. Mi smo mlad klub koji teži da se sitemski razvija, te da najmlađi prepoznaju kvalitet i tako odaberu vaterpolo kao svoj sport – izjavio je trener prvog tima i sportski direktor VK „Šabac“ Anto Vasović.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.