Poznati srpski „bokser“ Veljko Ražnatović, koji je stekao slavu na krilima svojih kontroverznih roditelja, mrtav-‘ladan je izjavio da nedavno upokojeni kantautor Đorđe Balašević „ne zaslužuje nikakav pomen, nikakvo sećanje“. „Bokser“ se osvrnuo na Balaševićev koncert i često zloupotrebljenu šalu pokojnog umentika da „priča iskrivljenu verziju hrvatskog, takozvani srpski“.

– Srbi, po staroj ukletoj navici, sami po sebi pi*amo! Zato nas ne poštuju, zato smo mi uvek krivci i da izvinete j**e nas ko stigne. Ko ti vređa narod ne zaslužuje nikakav pomen, nikakvo sećanje. Kojeg bi Hrvata podržavali da ode u Srbiju i da kaže ovo što je upokojeni kantautor izjavio? A vi se zapitajte da l’ ste normalni je*ote i koliko faca imate – napisao je Ražnatović na svom Instagram „storiju“.

U prethodnom storiju je Ražnatović podelio deo snimka sa Balaševićevog koncerta, a na“storiju“ piše „Koncert Balaševića. Vređa Srbe za šaku evra“, a „bokser“ je dodao i rečenicu „Ovo je legenda, je l’?

Očigledno da je pomenuti „sportista“ zbog boksa propuštao časove srpskog jezika i književnosti, pa mu nije jasan pojam ironije koji Balašević koristi kada govori da priča „iskrivljenu verziju hrvatskog, takozvani srpski“. Pa da mu pojasnimo.

Ironija predstavlja prikriveno ismevanje pri kom se govori obratno od onoga što bi trebalo reći. Ovakva definicija ironije može se naći na Vikipediji, da sportista ne umara previše glavu, potrebna mu je za „mečeve“.Đorđe Balašević FOTO: ATA ImagesĐorđe Balašević FOTO: ATA Images

Pre nego što se neko napadne, pogotovo u trenucima malo posle smrti, treba imati poštovanja prema toj osobi, ma šta lično mislili o njoj. To je stvar kućnog vaspitanja. A kada se nešto ne razume, bolje je mudro ćutati, nego progovoriti i otkloniti svaku dilemu.

Uostalom, posle svega čoveku samo ostaje da se pita „Kuda ide ovaj svet?“

Međutim, ponovo se oglasio Veljko…

Autor: Redakcija MZR

Foto: v.raznatovic/instagram Printscreen

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име