Na sednici Kriznog štaba nije bilo reči o uvođenju novih mera, ali da su odlučili da se uvedu kovid sertifikati ako bude potrebno i da je dogovoreno da se svi spreme za to, saopštila je premijerka Ana Brnabić i istakla da će oni biti potrebni za ulazak u ugostiteljske objekte.

Branabićeva je na održanoj konferenciji za medije nakon sednice Kriznog štaba rekla da su od danas počele pojačane inspekcijske kontrole u javnom prevozu i zatvorenim prostorima i da će prvi nadzori biti savetodavni, a zatim slede i represivne mere.

  • Podsetiću na mere koje su na snazi, a ne poštuju se – nošenje maski u zatvorenom, u prevozu, okupljanje više od 500 ljudi i na otvorenom uz saglasnost Kriznog štaba. Opustili smo svi, zamolila sam inspekcije da rade svoj posao, to je krenulo od jutros. Svaki objekat mora da ima redara – rekla je Brnabić.

Na sednici je odlučeno da se uvedu kovid sertifikati ukoliko bude bilo potrebno i dogovoreno da se svi pripreme za to.

  • Finalnu odluku ćemo doneti za nekoliko dana. Sada slede dogovori da bismo znali kako da se ta mera sprovodi. Svakako nije realno da važi za maloprodajne objekte, ali u onim prostorijama gde nije esencijalni boravak planiramo da čim se spremimo donesemo tu meru – kaže premijerka.

Prema njenim rečima, loša epidemiološka situacija u Srbiji je odgovor na loš procenat vakcinacije, trenutno 50,1% kompletno imunizovanih, i vakcinacija je jedini izlaz iz ove situacije.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, broj testiranih na kovid od juče do danas je 19.843, a potvrđenih 5.461.

U svim kovid bolnicama u Srbiji leči se 2.711 ljudi, a 132 pacijenta su na respiratorima.

Autor: M.D.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име