Šarena pravila, hronična svađa savezne države i pokrajina, birokratija na svakom koraku… Nemačka nikako da ispliva iz krize i nađe pravi put u pandemiji. A broj registrovanih dnevnih zaraza raste.

„Nemačka je spremna na pregovore o sklapanju bilateralnog sporazuma o kupovini ruske vakcine ‘Sputnjik Ve’ (Sputnik V)“, saopštio je izvor agencije Rojters.

Kako se navodi, tokom sastanka ministara zdravlja EU u Evropskoj komisiji 7. aprila saopšteno je da Evropska komisije ne želi da zaključi preliminarni sporazum o kupovini ruske vakcine. Ministar zdravlja Nemačke Jens Špan rekao je tokom sastanka da će Nemačka nastaviti da vodi bilateralne pregovore o nabavci vakcine.

Pre sklapanja preliminarnog sporazuma, Nemačka namerava da utvrdi količinu i rokove isporuke ruske vakcine, navodi Rojters.

Istovremeno, nemački ministar je istakao da Nemačka u svakom slučaju računa na registraciju vakcine u EU, kao i da bi Rusija trebalo da dostavi Evropskoj agenciji za lekove sve podatke koji su neophodni za odobrenje vakcine.

Ranije je saopšteno da je Ministarstvo zdravlja Bavarske potpisalo memorandum o razumevanju sa Ruskim fondom za direktne investicije o mogućim isporukama u ovu pokrajinu vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Nemačka kancelarka Angela Merkel više puta je saopštavala da je Berlin spreman da kupi vakcinu „Sputnjik Ve“, nakon registracije u EU.

Autor: Sputnjik

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име