Home Društvo Košarkaš Portlanda pokušao kupiti vakcine za sve građane BiH, Ameri nisu dozvolili

Košarkaš Portlanda pokušao kupiti vakcine za sve građane BiH, Ameri nisu dozvolili

0
Košarkaš Portlanda pokušao kupiti vakcine za sve građane BiH, Ameri nisu dozvolili

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić otkrio je da je pokušao da od Sjedinjenih Američkih Država otkupi vakcine protiv kovida-19, ali da mu to nije dozvoljeno.

Centra Portland Trejlblejzersa je žestoko pogodio virus korona, s obzirom da je usled pandemije izgubio nekoliko članova porodice.
Korona je napravila veliki problem u Bosni i Hercegovini, pa je Nurkić, koji godinama živi i radi u Americi, želeo da pomogne.
„(U Americi) imaju donacije, ali nedovoljno da bi se svi vakcinisali. Pokušao sam da kupim (vakcine) za celu zemlju. Smislio sam kako da to finansiram, sve sam isplanirao… Ali, i dalje nismo mogli da to sprovedemo u delo“, rekao je Nurkić, a preneo „ESPN“.

„Sve te zemlje pate, a onda imate SAD, očigledno ‘broj 1’ u svetu, koje imaju vakcine, ali ljudi ne žele da se vakcinišu. Osećam se kao da je ljudski rod omanuo, jer mislim da bi sve te zemlje trebalo da dobiju barem jedan deo vakcina, zar ne?“, zapitao se Jusuf.

Dvadesetšestogodišnjak iz Tuzle je objasnio zašto nije uspeo da kupi vakcine za, kako je naveo, celu BiH.
„I da pronađemo dovoljno vakcina, zakon Sjedinjenih Američkih Država kaže da sve dok svi Amerikanci nisu vakcinisani, oni vakcine ne smeju da prodaju. Tako da ne znam šta više mogu da uradim. Stvarno sam pokušao sve“.
On je istakao problem sa time koliki procenat stanovništva u Americi nije vakcinisan.

U tekstu pomenutog portala se navodi da je Nurkić prošle godine, pre ulaska u tadašnji „mehur“ plej-ofa NBA lige, saznao da mu je baka obolela od korone.
„Posle 17 dana borbe je preživela kovid, a onda je 19. dana dobila srčani udar. Nisam mogao da verujem“, prisetio se Nurkić, koji je to saznao na putu ka utakmici.
„Tada sam poželeo da mogu da odem na avion i pojavim se na sahrani. Iskreno, da mogu da se vratim mu prošlost, to bih i uradio. Teško je kada ste toliko daleko…“.

Izvor: ESPN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here