Juče je u Bogatiću defileom učesnika ulicom Vojvode Stepe počeo treći po redu Međunarodni festival folklora „Bogat Fest“. Kasnije su se u jednosatnom koncertu održanom na platou osnovne škole publici predstavil izvođački ansambli FA „Đido“, od najmlađih grupa do veterana, SKUD „Semberija“ iz Bijeljine, zatim gosti iz Slovenije, KUD „Oton Župančič“iz Artičea i rumunski ansambl „Florile Bucovinei“ iz mesta Radauti.

Nakon završetka programa ispred školskog platoa festival je svečano otvoren na Main Stage-u, u školskom dvorištu, govorom dobrodošlice predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića.

Odmah posle govora dobrodošlice na binu je izašla Bilja Krstić sa svojim orkestrom Bistrik. Naš poznati izvođač etno muzike ujedno je i headliner „Bogat Fest „-a.

Sinoć je publika u Bogatiću imala jedinstvenu priliku da čuje našeg najboljeg džez basistu Slobodana Batu Božanića, umetnika svetskog ranga, kojeg su mnogi naši poznati izvođači pozivali da im gostuje, kako na studijskoj izradi albuma, tako i na koncertima. Među grupama sa kojima je Bata Božanić sarađivao su EKV, Bajaga i instruktori, Rambo Amadeus….

Pored Bate Božanića, u orkestru Bistrik je i kraljica udaraljki na ovim prostorima Maja Klisinski. Njena biografija je impresivna. I kad se takva ekipa muzičara okupi i gostuje u nekom mestu to je obično veliki praznik za uši i dušu. Međutim, kod nas ono solidno publike koja je za koncert saznala u utorak nije bilo zadovoljno. Bilja i njen Bistrik su svoj posao radili kao i na svakom drugom mestu, kada imaju nastup – korektno. U Bogatiću je zatajio ton majstor, jer očigledno je da je oprema zadovoljavajućeg kvaliteta, ali, njome upravlja loš tonac.

Naš sugrađanin Nebojša Ković Nešvil koji je za mnoge profesor u audio inženjeringu, prema sinoć doživljenom mogao je mnogo kvalitetnije odraditi posao nego firma kojoj je on poveren.

Festival se nastavlja u subotu od 18.30h.

Autor: Redakcija MZR

Foto: KOC Bogatić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име