Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da ne razume argumente nemedicinskog dela Kriznog štaba koji je danas odbio predlog da se uvede niz restriktivnih mera u borbi protiv epideije i dodao da to ne može da objašnjava.

„Ne znam šta je bio protivargument, posebno za kovid propusnice. Jednostavno, ne razumem ga i mora neko drugi to da objašnjava“, kazao je Kon za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Kon je naveo da je medicinski deo Kriznog štaba danas zatražio da se na 10 dana radno vreme skrati do 17.00 i da se zabrane javna okupljanja za više od pet osoba.

„Time bismo sprečili masovna zaražvanja na masovnim događajima i pripremili bismo se za kovid propusnice koje bi trebalo da se uvedu“, naglasio je on.

Kon je rekao da je medicinski deo Kriznog štaba zamolio da se javno saopšti njihov odbijeni zahtev, šta je premijerka Srbije Ana Brnabić i učinila.

On je naglasio da ne razume zašto ranije nisu uvedene kovid propusnice za odlazak u ugostiteljske objekte i prisustvo masovnim događajima, iako je nađen okvir koji se ne kosi sa Ustavom Srbije.

„Ne mogu da razjasnim samom sebi šta sam slušao i ne želim da napravim grešku“, dodao je on.

Kon je istakao da je zaključak današnjeg jednočasovnog sastanka Kriznog štaba da nema drugog izlaza iz epidemije osim vakcinacije protiv korona virusa.

„Imam pravo kao epidemiolog da kažem ljudima, nismo mi u medicisnkog delu Kriznog štaba tražili džaba ono što smo tražili. Virus cirkuliše“, rekao je Kon i dodao da zbog drastične epidemiološke situacije odlazak na neki masovni događaj, poput svadbe, jeste odlazak na zaražavanje.

Autor: Beta

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име