Održana je sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije na kojoj je odlučeno da se raspišu izbori i da će novo rukovodstvo FSS biti izabrano do 15. decembra.

Inače, sednicom u Sportskom centru u Staroj Pazovi predsedavao je Nenad Bjeković, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a prisustvovalo je 48 od 67 delegata.

Skupština FSS je postigla i saglasnost oko usaglašavanja propisa, izbora i rokova. Novo rukovodstvo biće izabrano do 15. decembra tekuće godine, dok će izbori biti raspisani posle usvojenih izmena Statuta FSS.

Ujedno, prisutni su pozdravili posebne goste, počasnog predsednika FSS Tomislava Karadžića i selektora Dragana Stojkovića. Rad Skupštine pozdravili su i ispratili gosti iz FIFA – Laura Dijak, i UEFA – Luka Nikola, Jan Hafner i Marios Georgiju.

Delegati Fudbalskog saveza Srbije usvojili su Izveštaj o radu Izvršnog odbora za 2020, Izveštaj o finansijskom poslovanju za 2020. i Izveštaj revizora.

„Nadzorni odbor i Finansijska komisija ocenili su da je poslovanje u periodu od 1. januara do 31. decembra 2020. godine bilo racionalno, da su sredstva trošena namenski i u skladu sa finansijskim planom. Oni su pozitivno ocenili opredeljenje Saveza da i u vreme pandemije uzrokovane virusom Covid-19 ulaže značajna sredstva u stručno-pedagoške aktivnosti, kao i u razvoj amaterskog fudbala. Posle iscrpne analize Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara, delegati Skupštine usvojili su Izveštaj o radu, zatim i Finansijski izveštaj u kojem je konstatovano da je FSS u 2020. godini poslovao uspešno“, navodi se na sajtu FSS.

Autor: N.T.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.