Home Društvo Kafić u Salcburgu ne poslužuje – vakcinisane goste

Kafić u Salcburgu ne poslužuje – vakcinisane goste

0
Kafić u Salcburgu ne poslužuje – vakcinisane goste

Austrijski mediji izveštavaju o kafiću u mestu Strobl na jezeru Volfgang u pokrajini Salcburg, u kojem vlasnici poslužuju samo osobe koje nisu vakcinisane protiv korone.

Na upit zašto vakcinisani nisu dobrodošli, vlasnica malog kafića koji radi u sklopu njene bio-trgovine nije htela da odgovori, prenosi Fenix magazin. Ne samo medijima, odnosno austrijskom radiju i televiziji ORF i drugim dnevnim listovima, nego ni gradonačelniku, opštinarima i turističkim radnicima u Stroblu na Volfgangu, piše Index.

„Možeš samo da se smeješ i apeluješ na goste da ne idu tamo jer to ne odgovara našim uputstvima“, rekao je gradonačelnik Strobla.

„Smatram da kovid-pandemija razjedinjuje društvo, ali ne samo društvo. Ona ulazi i u mnoge druge pore društvenog života, pa tako na primer može izazvati sukobe među zaposlenima u preduzećima ili unutar porodice, ali dovesti i do raspada prijateljstava“, istakla je Silvija Traunvajser, profesorka filozofije prava na Univerzitetu u Salcburgu.

Austrijski mediji navode kako je vakcinacija protiv kovida-19 napravila popriličan razdor u mnogim društvima, pa tako i u Austriji, gde su podele na vakcinisane i nevakcinisane i sve češće spominjane privilegije za one koji su primili vakcine doprinele i sve brojnijim ekstremnim ponašanjima.

Izvor: fenix-magazin.de

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here