Nikola Jokić odigrao je briljantnu utakmicu u pobedi Denver Nagetsa nad San Antonio Sparsima rezultatom 121:119, nakon dramatične završnice posle koje su zabeležili osmu pobedu u nizu.

Srpski as je ostvario novi tripl-dabl u sezoni zabeleživši 26 poena, 13 skokova i 14 asistencija, a publika je ponovo gotovo ceo meč Jokiću skandirala MVP, MVP.

Denveru je ovo bila osma pobeda za redom, što im je najduži pobednički niz u poslednjih osam godina i najveća serija pobeda od kako je Majk Meloun postao trener Nagetsa.

Drugi put u samo tri dana ekipa Denvera je uspela da savlada San Antonio, ali je ovoga puta morala da odigra dramatičnu završnicu. Nagetsi su vodili veći deo meča i činilo se da će rutinski da privedu meč kraju, kada su u poslednja četiri minuta ušli sa 11 poena prednosti.

Ekipa Denvera je igrala timski, sjajno je kružila lopta, a ekipa je zabeležila čak 32 asistencije u čemu je prednjačio Nikola Jokić.

Ipak, Sparsi su rešili da se bore do kraja i malo pomalo uz seriju izgubljenih lopti Denvera, meč uveli u ludu završnicu koja se rešavala sa linije slobodnih bacanja.

Da nije bilo Jokića, koji je poenima i pre svega asistencijama uspeo da poveže redove ekipe iz Kolorada, San Antonio bi možda i uspeo da napravi potpuni preokret, ovako je sve rešavano u poslednjim sekundama.

Pri rezultatu 120:119 za Nagetse, Majkl Porter pogađa samo jedno bacanje i ostavlja gostima deset sekundi da realizuju poslednji napad i tada kreće haos. Uspeli su Sparsi u toj situaciji da nekoliko puta šutnu na koš i promaše priliku za pobedu i produžetke i slavlje Denvera je moglo da počne.

Strelac poslednjeg poena na meču Majkl Porter je na pitanje o partiji Nikole Jokića u četvrtoj četvrtini samo kratko odgovorio:

“Bilo je neverovatno gledati tako nešto”.

Porter je najbolje pratio našeg asa sa 22 poena i 10 skokova, a odličnu partiju su pružili i Monte Moris sa 21 poenom i Vil Barton sa 17 poena i 5 asistencija.

U ekipi San Antonija prednjačili su Derik Vajt sa 25 poena i Demar Derozan sa 24 poena i 12 asistencija.

Ipak, najupečatljiviji momenat meča ostaće ovo Jokićevo zakucavanje, njegovo 32. u sezoni:

Denver je posle ove pobede došao do skora od 34 pobeda i 18 poraza, dok je San Antonio na učinku od 24 pobeda i 26 poraza.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.