Foto: NBA Promedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić proglašen je najboljim igračem zapada NBA lige protekle nedelje, 13. u ovoj sezoni.

On je svoj tim vodio do tri pobede (Indijana 121:106, Čikago 131:127 i Šarlot 129:104) i samo jednog poraza (Nju Orleans 113:108) u nedelji u kojoj je protiv Nju Orleansa imao novi tripl-dabl.

Konkurencija su mu bili Luka Dončić iz Dalasa, Entoni Edvards iz Minesote, Dieron Foks iz Sakramenta, Džo Ingls iz Jute, Dejmijan Lilard iz Portlanda i Donovan Mičel iz Jute.

Jokić je nastavio da pomera granice u istoriji franšize iz Kolorada, ali i da krči sebi put ka priznanju najboljeg košarkaša regularnog dela sezone, budući da mu je ovo već treći put da je najbolji u jednoj nedelji.

Samo je Karmelo Entoni u sezoni 2006/2007 uspeo da uradi tako nešto, a Jokić ima još dovoljno vremena i prilika da popravi svoj skor i obori i taj rekord.

Inače, kada se gleda ukupan broj nagrada i priznanja za igrača nedelje, Somborac je deveti put najbolji, što ga čini drugim, opet iza Entonija.

Karmelo je deset puta bio najbolji igrač zapada. Inače, kada je reč o suprotnoj konferenciji, tamo je ovog puta najbolji bio još uvek aktuelni MVP Janis Adetokumbo.

Autor: M.Lj.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.