Taman kad su košarkaši Čikago Bulsa pomislili da će zabeležiti trijumf protiv Denvera, na scenu stupaju Nikola Jokić i Džamal Marej, koji se neće složiti sa „bikovima“. Dva najbolja igrača pale motore kad je najpotrebnije.

Sve do četrdesetog minuta meča Čikago je vodio konstantno sa oko 10 poena viška, a u četvrtoj deonici imali su +14. Do tog trenutka na parketu je igrao Jokić, onaj ispod proseka. Međutim, kao u crtanom filmu „Bananamen“ desila se „neverovatna“ promena. Jokić je eksplodirao. Davao je poene, asistirao Mareju i prednost Čikaga od +14 skroz se istopila, Nagetsi dolaze u vođstvo 108-107.

Par loših napada Denvera i ponovo plus 6 za Bulse, minut pre kraja. Kada u timu imate Jokera, ništa nije nemoguće! Jokić smanjuke vođstvo, Lavine gubi loptu i 16 sekundi pre kraja +3 za Čikago. U poslednjem napadu za Nagetse sjajna finta Jokića, koji je na sebe „navukao“ igrače Bulsa i asistirao Mareju, koji je u poslednjoj sekundi poravnao rezultat 116:116.

Na početku produžetka odličan start Denvera, Marej i Jokić prave seriju od 9:0, rezultat je 125:116. Bulsi uzvraćaju udarac i nakon tehničke Bartona dolaze na 125:123. Ali….Ponovo sjajni Jokić i Marej uspevaju da privedu kraju veoma uzbudljiv meč. Konačan rezultat 131:127.

Jokić je meč završio sa 34 poena, 15 skokova i 9 asistencija. Džamal Marej postigao je identičan broj poena uz 2 skoka i 5 asistencija, dok je Majk Porter Junior ubacio 19 poena. U ekipi Čikaga najefikasniji bio je Lavine sa 32 poena.

Autor: Redakcija MZR

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.