Gradonačelnik grada Šapca Aleksandar Pajić povodom Međunarodnog dana Roma danas se sastao sa predstavnicima romskih udruženja sa područja opštine Šabac. Nakon sastanka gradonačelnik se obratio građanima. U celosti prenosimo objavu gradonačelnika:

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana Roma danas sam se sastao sa predstavnicima romskih udruženja sa teritorije grada Šapca i članom Izvršnog odbora Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine. Međunarodni dan Roma obeležava se kako bismo skrenuli pažnju javnosti na položaj pripadnika romske nacionalne manjine i podstakli na energično rešavanje problema koji otežavaju ostvarivanje individualnih i kolektivnih prava Roma.

Grad Šabac daje punu podršku inkluziji Romkinja i Roma u našem gradu.
Mreža za inkluziju Roma tvorevina je projekta ,,Ključ za inkluziju” koji je realizovao Grad Šabac. Protokol o saradnji potpisale su 22 članice, predstavnice gradskih ustanova i oranizacija koje svojom delatnošću mogu da utiču na unapređenje života romske populacije. Šestog aprila održan je sastanak Mreže za inkluziju Roma. Razmatrano je o predstojećim aktivnostima izrade Lokalnog – akcionog plana za unapređenje položaja Romkinja i Roma u peridu od četiri godine.

Kroz lokalni – akcioni plan pokušaćemo da zajedničkim snagama kompetentnih institucija i organizacija radimo na identifikovanju problema pripadnika romske zajednice. Odredićemo predlog mera i aktivnosti, a sve u cilju unapređenja uslova života pripadnika romske zajednice na teritoriji grada Šapca, gde će prioriteti biti u oblasti zdravstvene zaštite, obrazovanja, socijalne zaštite, zapošljavanja i stanovanja.

Поводом обележавања Међународног дана Рома данас сам се састао са представницима ромских удружења са територије града…

Posted by Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić on Thursday, April 8, 2021

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име