Home Vesti Lokalne vesti Gradonačelnik Pajić u poseti JKP „Vodovod Šabac“: Dogovoreno širenje vodovodne mreže

Gradonačelnik Pajić u poseti JKP „Vodovod Šabac“: Dogovoreno širenje vodovodne mreže

0
Gradonačelnik Pajić u poseti JKP „Vodovod Šabac“: Dogovoreno širenje vodovodne mreže

Gradonačelnik Šabac Dr Aleksandar Pajić danas je posetio JKP ,,Vodovod Šabac”.
On se sastao sa direktorom JKP „Vodovod“ Jovanom Vranešom, inženjerima i stručnim timom razgovarao o stanju u preduzeću i planovima za budućnost.

Nakon konstruktivnog sastanka gradonačelnik je izjavio sledeće:

Vodovod može da se pohvali da je u oblasti vodosnabdevanja ispunio sve zahteve građana i privrede. Ovo javno preduzeće u svojim laboratorijama kontroliše biološki i hemijski kvalitet vode koju naši sugrađani koriste. Potencijali izvorišta i kvalitet pijaće vode su odlični.

Za naredni period dogovorili smo obećano širenje kako vodovodne, tako i kanalizacione mreže. Na teritoriji grada Šapca će zahvaljujući podršci države, u okviru projekta ,,Čista Srbija“ do 2025. godine kanalizaciona mreža biti produžena za 150 kilometara, i to 100 kilometara u prigradskim naseljima i 50 na seoskom području. To je velika investicija države i Grad Šabac je svojim projektima uspeo da nadoknadi vreme koje je izgubljeno svih prethodnih godina. U današnje vreme značaj kanalizacije je sve veći jer su pred nama sve zahtevniji ekološki standardi koje je potrebno obezbediti. Za poboljšanje uslova života i rada na selu, kanalizacija je jedan od bitnijih preduslova.

Obišli smo i izvorište vode ,,Mali Zabran”, crpnu stanicu ,,Metaloplastika” i Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Oblast ekologije veoma je zastupljena u agendama modernih, evropskih država. Grad Šabac svojim odnosom prema ekologiji, a pre svega prema kvalitetu života svojih sugrađana, teži moderno uređenom gradu – Gradu budućnosti – zaključio je Pajić.

Autor: Redakcija MZR

Foto: Grad Šabac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here