Povodom trenutne epidemiološke situacije, na svom zvaničnom fejsbuk profilu oglasio se gradonačelnik grada Šapca Dr Aleksandar Pajić. On je napisao sledeće:

Grad Šabac trenutno nije epidemiološko žarište. Imamo od 322 do 360 pregleda dnevno u kovid ambulanti Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” u Šapcu, što je blagi porast u odnosu na prethodni period. Apelujem na sugrađane da striktno poštuju mere propisane Uredbom Vlade Republike Srbije, jer samo tako nećemo širiti infekciju i zaštitićemo i sebe, i druge.

Jedini način da pobedimo virus korona, koji je za sada poznat u svetu, je vakcinisanjem. Mi danas na vakcinalnom punktu u sali Ekonomske škole ,,Stana Milanović” imamo 400 vakcinacija drugom dozom ,,Sputnjik Ve”, 19 drugom dozom ,,Fajzera” i dve ,,Sinofarmom”. Osim toga, i oko 20 ljudi primiće prvu dozu ,,Fajzerove” vakcine.

Država je obezbedila dovoljan broj vakcina, i zato pozivam sve sugrađane da se prijave za vakcinisanje. Iskoristimo tu priliku da izaberemo vakcinu koju želimo da primimo i time zaštitimo sebe, ali i čitavu zajednicu. U Šapcu je trenutno revakcinisano 12 069 naših sugrađana, a preko 31 hiljada doza vakcina je ukupno data u našem gradu. Dobro nam ide vakcinacija, ali ne treba da stanemo. Treba da iskoristimo mogućnost da se svi vakcinišemo!

Град Шабац тренутно није епидемиолошко жариште. Имамо од 322 до 360 прегледа дневно у ковид амбуланти Дома здравља ,,Др…

Posted by Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić on Saturday, March 20, 2021

Autor: Redakcija MZR

Foto: Printscreen/Facebook

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име