Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić primili su danas treću dozu vakcine protiv kovida 19 na vakcinalnom punktu u ulici popa Karana broj 2 u Šapcu.

Ovom prilikom dr Aleksandar Pajić je izjavio da želi ličnim primerom da apeluje na građane da se vakcinišu protiv opasne zaraze jer je to u ovom trenutku jedino i najpouzdanije rešenje.

– Ovo je put da se vratimo normalnom životu. Do sada je u ovom kraju vakcinisano prvom dozom vakcine oko 49.000 građana, drugom 47.000 i trećom 14.000. Još jednom apelujem na građane da se vakcinišu, poručio je gradonačelnik Pajić.

Slično je razmišljala u svojoj izjavi i doktorka Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja u Šapcu, konstatujući da se blago povećava broj vakcinisanih protiv kovida 19.

– Do skoro je to bilo 50 do 70 dnevno, a samo juče vakcinisali smo 112 lica. Odziv građana se povećao, a uporedo uspešno sprovodimo i vakcinaciju protiv sezonskog gripa, vakcinama torlak i vaksi grip. Dobili smo ukupno 5.900 ovih vakcina. Do sada smo vakcinisali 2.413 lica ili 40 odsto. I ovaj posao se odvija veoma dobro. Punktovi postoje na četiri mesta u gradu i 15 u seoskim sredinama, istakla je doktorka Stanković.

Autor: Lj.Đ./Grad Šabac

Foto: Lj.Đ.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име