Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2021. godini na teritoriji grada Šapca.

Ukupna sredstva predviđena ovim projektom su 8 miliona i 134 hiljade dinara. Ministarstvo dedeljuje sredstva u iznosu od 4,5 miliona dok ostala sredstva obezbeđuje Grad Šabac. Gradonačelnik Pajić rekao je da će Grad Šabac predviđena sredstva uložiti u sanaciju i rekonstrukciju zemljišta na području Starog grada i postavljanje novog dečjeg igrališta.

,,Glavni cilj nam je stvaranje uslova za kvalitetan rani razvoj dece i zdrav psihofizički razvoj najmlađih sugrađana.

Šabac je oduvek vezan za svoju reku, a Stari grad izuzetno je važno mesto za sve Šapčane. Na njemu su odrastale generacije. Dečije igralište koje se tamo nalazi, zapušteno je jer se dugo u njega nije ulagalo. Zbog toga je izgradnja novog igrališta izuzetno značajna za Grad Šabac i sve mališane u njemu, ali i njihove roditelje. Oni će u ovoj oazi mira i prirode moći da uživaju na pravi način. Mi ćemo se potruditi da našim najmlađim sugrađanima obezbedimo bezbrižnu igru i zdravo odrastanje“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.

Izvor: Kabinet gradonačelnika Šapca

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име