Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić potpisao je danas u ime grada Šapca sa Naledom Povelju o osnivanju Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem. Potpisivanjem Povelje gradonačelnik se zajedno sa gradonačelnicima i predstavnicima drugih lokalnih samouprava obavezao da će udruženim snagama raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu.

,,Drago mi je što se Grad Šabac našao među najuspešnijim lokalnim samouprava u Srbiji. Zajedno sa gradonačelnicima i predstavnicima drugih lokalnih samouprava obavezao sam se da ćemo udruženim snagama raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu. Kao Grad smo spremni da motivišemo i druge, manje razvijene opštine da naprave povoljan poslovan ambijent i pokrenu biznis. Pošto posedujemo sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju moći ćemo da pregovaramo svakog momenta sa državnim institucijama kako bi zajednički rešili prepreke ili probleme ukoliko se pojave. Želimo da poslovna klima našeg grada bude još uspešnija, da privučemo što veći broj investitora i da sigurnim koracima pravimo od Šapca grad budućnosti“, rekao je gradonačelnik Pajić.

Pored Šapca članovi Kluba biće: Niš, Kragujevac, Novi Sad, Loznica, Čačak, Kraljevo, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Leskovac, Zrenjanin, Požarevac, Lapovo, Ćuprija, Paraćin, Inđija, Mionica, Velika Plana, Zaječar, Bor, Subotica, Sombor, Užice i Valjevo.

Foto: Grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име