Grad Šabac ima dve industrijske zone, od kojih je Severozapadna, koja se prostire na 600 hektara najveća u Srbiji. Izgradnjom puta Ruma-Šabac-Loznica, stvoriće se još povoljniji uslovi za privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mesta, a industrijska zona konačno zaživeti u punom potencijalu.

U severozapadnoj radnoj zoni u Šapcu trenutno posluje 35 kompanija. Na 600 hektara, skoro polovina zemljišta opredeljena je za rad u režimu Slobodne zone. Potencijalnim investitorima, atraktivnosti parcela doprineće i izgradnja auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica čija je realizacija u toku. Najbrža veza sa Bosnom i Hercegovinom, ali i Novim Sadom i Beogradom, na ovaj način biće osigurana.

– Vreme je novac. Ovo će omogućiti da se skrati vreme plasmana proizvoda kompanija koje posluju u zoni. Siguran sam da će Šabac postati najatraktivnija destinacija za investiture – ističe dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

U dodatno infrastrukturno opremanje severozapadne radne zone u Šapcu, budžetom grada opredeljeno je 80, 5 miliona dinara.

– Sredstvima će pomoći i država. Planiramo ulaganja u gasovodnu mrežu, elektrifikaciju, putnu infrastrukturu – navodi Živan Bajić, član Gradskog veća za privredu.

Sve je izvesniji i datum dolaska kineske kompanije Mint, koja je posle investicije na području grada Loznice, najavila da će otvoriti još jedan novi pogon, odnosno izgraditi fabriku u Šapcu.

– Pozivam i druge investitore da dođu i uvere se u sve prednosti ulaganja u ovom delu Srbije, i pogodnostima koje su im na raspolaganju u industrijskoj zoni u Šapcu. Mogu da biraju lokaciju i veličinu parcele gde će graditi svoj proizvodni pogon – kaže gradonačelnik Pajić.

Novi most na Savi koji će spojiti sremski i mačvanski okrug u deonici puta novog koridora, poprima svoj konačni oblik. Svojom lokacijom, tik uz severozapadnu radnu zonu, uz pristupne puteve doprineće infrastrukturnom opremanju ali i povećanju konkurentnosti ovog prostora opredeljenog za privredna ulaganja.

Slavica Gajić/sabackilist.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име