U toku su radovi koji se izvode na uređenju korita reke Dobrava kod Žabara. Grad Šabac je u dogovoru sa Javnim vodoprivrednim preduzećem „Srbija vode“ i Vladom Republike Srbije zajednički finansirao veliki projekat čija je vrednost 22 miliona dinara. Reka Dobrava prolazi kroz mnoga sela u šabačkom kraju.

-Našim sugrađanima smo pričali o saradnji sa svojom državom. Ovde na licu mesta vidimo koliko je bitno da gradovi i opštine sarađuju sa svojom državom – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i napomenuo da 70 godina ništa nije rađeno kada je u pitanju korito ove reke.

-Pored samog korita reke uradili smo i pristupne puteve sa obe strane nasipa. Povećali smo nasip i omogućili meštanima da lakše dođu do svojih parcela. Radićemo prioritetne stvari kako bi vodotokovi bili prohodni.

  • „Glavni cilj ovih radova je da se spreče poplave do kojih bi moglo doći prilikom većih padavina, a budžetom grada izdvojeno je oko 20 miliona dinara za kanalsku mrežu na teritoriji Grada Šapca.“

Rukovodilac Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbija vode“ Jovan Basta istakao je da je definisano šta su kritične tačke i deonice koje mogu pre svega da ugroze živote ljudi ali i imovinu.

-Područno vodoprivredno preduzeće „Sava Šabac“ je saradnji sa „Srbija vodama“ je uradilo elaborat gde smo izračunali količine radova, potrebna sredstva da bi se Dobrava dovela u projektovano stanje, odnosno da bi radila svoju funkciju a to je zaštita od obilnih poplava.

Po završetku radova Dobrava će biti priključena mreži za redovno održavanje.

Autor: G.P.

Foto: Grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име