Gradonačelnik Šapca Dr Aleksandar Pajić obratio se grupi „Mame Šapca“, povodom novonastale situacije sa aerozagađenjem u gradu. Obraćanje Dr Pajića prenosimo u celosti:

Poštovane ,,Mame Šapca“,

U želji da se svim silama uključimo u rešavanje problema zagađenja vazduha u našem gradu, pozvao sam vas da dođete na sastanak. Iako niste formalno udruženje, već grupa zabrinutih građana, želim da vas uključim u zajedničku borbu za našu decu i kvalitet života svih nas. Imajući u vidu da je odgovornost za zdravu životnu sredinu na svima nama, želim da se zajednički izborimo za čist vazduh.

Na zahtev koji ste mi uputili mejlom, odgovorio sam zakazivanjem sastanka u Gradskoj upravi, u ponedeljak, u 12.00 časova. Voleo bih da bez postavljanja dodatnih uslova dođete, kako bismo otpočeli zajedničku borbu.

Na sastanku će se svakako voditi zapisnik, kako bismo predloge, zaključke i rešenja do kojih kroz dijalog dođemo imali u pisanoj formi. Transparentnost svega što radim kao gradonačelnik je nedvosmislena i zbog toga kabinet gradonačelnika na sve događaje poziva medije. Svi predstavnici medija će biti pozvani posle sastanka, kako bismo mogli da damo izjave.

Naš cilj nije senzacionalizam, niti sastanak treba da dobije formu rijaliti programa, jer ozbiljnost teme zahteva i odgovornost učesnika sastanka.
Kao što sam već rekao u prethodnom odgovoru, ovo je višedecenijski problem kojim se niko na adekvatan način nije bavio. Cilj je da svi zajedno napravimo rezultat kojim će se i vaša i moja deca ponositi.

Sa nadom da je istinska borba za zdravu životnu sredinu stvarna želja svih nas, pozdravljam vas i očekujem na sastanku.

Izvor: Gradonačelnik Šapca Dr Aleksandar Pajić/facebook

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име