Grad Šabac će prvi put biti vlasnik hale „Zorka“. Ovu vest je danas na konfrenciji za medije saopštio gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

-Dogovorili smo sa vlasnikom hale AIK bankom uslove i procedure koje će uslediti u narednom periodu. Razgovori su trajali skoro godinu dana. Jedna od prvih stvari kojima sam se bavio od kada sam gradonačelnik jeste da kapitalni objekti budu u vlasništvu grada. Nećemo preći procenjenu cenu od 700.000 evra, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Pre potpisivanja ugovor mora proći skupštinsku proceduru.

-Dogovor je postignut. Važno je da nećemo čekati da sve procedure budu završene nego ćemo gledati da sportisti uđu u halu pre toga. Paralelno sa ugovorom o kupoprodaji imaćemo i ugovor o korišćenju, rekao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.

Najavljeno je da bi sportisti halu mogli da počnu da koriste od 1. decembra, a pre toga će morati da budu završeni radovi na uređenju objekta. Poslednja utakmica u hali je odigrana pre više od godinu dana, kada je Metaloplastika igrala SEHA ligu. Međutim, oko četiri godine objekat je zatvoren.

Autor: G.P.

Foto: Grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име