U nedelji kada Šabac proslavlja Dan grada, gradonačelnik dr Aleksandar Pajić dodelio je nagrade učenicima i studentima, koji su ostvarili najbolje rezultate u prethodnoj školskoj godini (na takmičenjima koja su mogla da budu održana). Nagrađeni su 21 učenik i 11 nastavnika osnovnih škola, kao i 9 učenika i sedam profesora srednjih škola.

– Ovo učenicima treba da bude podstrek za još bolje rezultate u narednom periodu. Trudićemo se da svake godine povećavamo sredstva koja će biti opredeljena obrazovnim ustanovama našeg grada kako bi đaci imali što bolje uslove za rad i pokazali vrhunske rezultate – istakao je Pajić.

Gradonačelnik je naveo da su uz osnovce i srednjoškolce danas stipendijama nagrađeni i najbolji studenti. Na osnovu konkursa, 18 najboljih studenata je ostvarilo pravo na novčanu podršku grada.

– Svi koji su dobili stipendije imaju prosek iznad 9,40. Tu su i dva studenta, koja su dobila stipendiju za deficitarna zanimanja – profesora matematike i profesora hemije. U znanju je velika moć, naši učenici ga imaju, a grad je tu da podrži da se njihovi potencijali u potpunosti iskažu – rekao je gradonačelnik Pajić.

У недељи када прослављамо Дан града, желео сам да у име Града доделим награде најуспешнијим ученицима и студентима. Они…

Posted by Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić on Friday, April 23, 2021

Izvor: sabac.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име