Reditelj Slobodan Šijan je želeo Načića u filmu „Maratonci trče počasni krug“, ali do saradnje nije došlo.

Na današnji dan, 26. marta 1993. godine, preminuo je jedan od najpoznatijih domaćih glumaca, legedarni Taško Načić. Rodio se 7. aprila 1934. godine u Kruševcu, a na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu je diplomirao glumu.

Oni koji su ga poznavali govorili su da je bio jednostavan, skroman i povučen čovek.

Imao je bogatu karijeru. Na filmu je debitovao 1960. godine u filmu „Bolje je umreti“. Glumio je u 99 naslova, u ostvarenjima kao što su „Bokseri idu u raj“, „Majstor i Margarita“, „Čudo neviđeno“, „Ćao inspektore“, „Nije lako sa muškarcima“, „Sabirni centar“…

Upečatljivu ulogu imao je u seriji „Bolji život“, gde je igrao lik Maljkovića.

Loading video

Sarađivao je sa rediteljem Slobodanom Šijanom. Prvo u ostvarenju „Ko to tamo peva“, kao i „Davitelj protiv davitelja“, gde je glumio lik Pere Mitića.

Loading video

Šijan je hteo da Načić glumi i u filmu „Maratonci trče počasni krug“. Kako se priča, za Taška je bila namenjena uloga Bilija Pitona, kojeg je na kraju glumio legendarni Zoran Radmilović.

Načić je u jednom intervjuu objasnio zašto nije prihvatio da glumi u filmu „Maratonci trče počasni krug“.

– Prvi me put Šijan zvao kad je radio „Ko to tamo peva“. Nakon toga, malo smo se posvađali, nismo se dobro razumeli. Naime, u njegovom sledećem filmu „Maratonci trče počasni krug“ nisam hteo da prihvatim ulogu koja je bila više pantomimska, i to ne zato što je bila mala,  jer ne pravim razlike između malih i velikih uloga, nego zbog toga što ne volim raditi pantomimu i smatram da tu nisam svoj – rekao je Taško i dodao:

– Šijanu je bilo žao, jer je on od onih koji ne žele da prekidaju saradnju s glumcem, ako je taj „po njegovom broju“. Takav glumac mora nešto glumiti, makar bilo šta – rekao je Načić u intervjuu za „Studio“, a prenosi Yugopapir.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.