Home Društvo Genetičar Miodrag Stojković podneo ostavku na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu

Genetičar Miodrag Stojković podneo ostavku na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu

0
Genetičar Miodrag Stojković podneo ostavku na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu

Profesor Miodrag Stojković podneo je ostavku na mesto redovnog profesora Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, nezadovoljan zbog odluke da se promeni finansiranje opreme i rada Centra za istraživanje matičnih ćelija i Banke matičnih ćelija.

Profesor Stoković kaže da je za razlog promene i odstupanja od Projekta odobrenog od strane Vlade Srbije pitao dekana i rektora 17. oktobra, ali da do danas nije dobio odgovor, što je samo kap koja je prelila čašu, zbog čega je odlučio da da otkaz.

„Razlog ostavke je vaša odluka o promeni finansiranja opreme i rada Centra za istraživanje matičnih ćelija i Banke matičnih ćelija. Tom odlukom se značajno odstupa od realizacije projekta, čime direkto utičete na funkcionalnost i ostvarivanje ciljeva. Sigurno vas ne treba podsećati da je zahvaljući meni Kragujevac dobio projekat i Centar ali vaša odluka o odstupanju od projekta je i odstupanje od principa dobre uprave – isključili ste konzistentost, komunikaciju, nepristrasnost i odsusutva zloupotrebe položaja“, napisao je Stojković u pismu rukovodstvu Fakulteta medicinskih naka i Univerziteta u Kragujevcu i naveo da je u skladu sa obaveznim otkaznim rokom njegov poslednji radni dan 31. decembar.

Autor: V.A.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here