Zahvaljujući tada složnim građanima sela Banovo Polje, 1987. godine mesnim samodoprinosom izgrađena je sportska hala u ovom selu. Bio je to najreprenzetativniji sporski objekat u opštini Bogatić.

Mnogobrojni poznati sportisti posetili su sportsku halu u Banovom Polju. Čak je i nekoliko ministara Vlade republike Srbije bilo u njoj, a na čelu sa episkopom šabačkim Lavrentijem i visoki predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

U kriznim devedesetim objekat je zapušten, a kasnije se stanje iz godine u godinu pogoršavalao, posebno nakom poplava 2014. godine. Nekad prelepi sportski objekat postao je ruglo.

Godine 2015. fondacija „Ana i Vlade Divac“ u saradnji Olimpijskim komitetom Srbije i Međunarodnim Olimpijskim komitetom prikupila je preko 1,5 milion dinara za obavljanje građevinskih radova na sanaciji poda, zidova, tribina i dela krovne konstrukcije sportskog objekta. Opština Bogatić je učestvovala sa 900 hiljada dinara koje su trebale poslužiti za ostale radove i završetak radova na krovnoj konstrukciji.

Na otvaranje renovirane hale u Banovo Polje ispred Fondacije „Ana i Vlade Divac “ došla je gospođa Snežana Divac, predsednik Upravnog odbora Fondacije.

Nakon nešto više od šest godina od kada je renovirana, sportska hala u Banovom Polju, doživesmo da ponovo bude zapuštena. Na zvaničnom fejsbuk profilu sportske hale u Banovom Polju objavljeno je da je tužno stanje koje je zatečeno

👇👇👇

Nedomaćinsko ponašanje dovelo je da hala liči na deponiju

Ko su ljudi koji su upravljali halom do skora, kad su se prema navodima i fotografijama onih koji stoje iza fejsbuk i instagram profila „Sportska hala Banovo Polje“ ponašali nedomaćinski? Imaju li oni ime i prezime i ko ih je postavio da upravljaju i vode računa o hali?

Ipak, sve se da srediti, pa tako i đubre koje je ostavljeno počistiti.

I taman kad se hala ponovo „doterala“ i trebala biti puštena u „pogon“, kako su najavili oni koji njome upravljaju, nakon obilnih padavina krov koji je rađen pre samo ŠEST godina prokišnjava.

Postavlja se pitanje da li je lokalna samouprava odradilla svoj deo posla do kraja, jer kod Fondacije Divac nema fušeraja. Nadzor tokova novca i nadzor izvođenja radova koje vrši Fondacija prati se 24/7 i sve se odrađuje maksimalno odgovorno i profesionalno.

Pošto je Fondacija prema ugovoru uradila deo krovne konstrukcije, da li je lokalna samouprava dovršila ono što je trebala?

Neverovatno je da za više od dvadeset pet godina od kako je hala izgrađena, pa sve do 2014-te krov nije prokisao, a od rekonstrukcije je prošlo tek šest godina i krov je prokisao.

O svemu ovome trebalo bi da se oglasi i bivši opštinski broj jedan Nenad Beserovac, koji je vedrio i oblačio u to vreme. Da je bio predsednik opštine u nekom Austrijskom gradiću i da se ovo dogodilo, Eliot Nes bi mu odavno bio na vratima.

Posle ovih dešavanja, teško da će Fondacija „Ana i Vlade Divac“ više ikad učestvovati u akciji na teritoriji opštine Bogatić, jer ne žele da ih bije loš glas, kako su radili na objektu koji treba traje decenijama, a ne par godina.

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име