Mladi Beograđanin Nemanja Crnatović osvojio prestižnu nagradu na takmičenju „World of Classic“.

Povodom 180 godina od rođenja jednog od najvećih svetskih kompozitora svih vremena Antonjina Dvoržaka održan je međunarodni festival klasične muzike pod nazivom “ Svet klasike „, ovog puta onlajn, zbog situacije izazvane koronavirusom.

Festival je u koprodukciji dve države Kazahstana i Češke Republike, a podržan od strane kazahstanskog grada Nur Sultan-a.

Prema odluci žirija koji je sastavljen od vodećih stručnjaka u oblasti kulture Republike Kazahstan i Češke, profesora univerziteta umetnosti i zaslužnih umetnika Kazahstana nagradu GRAND PRIX osvojio je naš mladi umetnik Nemanja Crnatović iz Beograda, pred kojim je blistava muzička karijera. Laureat i diploma na Nemanjinu adresu stigli su danas, a njegovoj sreći nema kraja, jer je konkurencija bila izuzetna.

Nagrada GRAND PRIX za najbolji vokal koja je danas stigla na Nemanjinu adresu

Za one koji ne prate rad budućeg operskog pevača i naslednika čuvenog Andre Bočelija, mladi Nemanja je slep od rođenja. Ipak, taj hendikep kao da mu je dao dodatnu snagu i uverio ga da su snovi mogući.

Zahvaljujući ocu Aleksandru, koji je takođe muzičar, od malih nogu slušao je samo kvalitetnu muziku i pokazao ljubav prema pevanju, posebno prema operi.

Danas Nemanja pohađa IV godinu studija muzičke pedagodije fakulteta u Beogradu, a paralelno završa IV godinu srednje muzičke škole Vatroslav Lisinski, smer solo pevanje. Pored toga ima dodatne časove pevanja sa vrhunskim profesorom.

On voli da izvodi pesme koje neguju očuvanje srpske tradicije, a, Branislav Belajev je zajedno sa Nemanjom snimio kaver za našu staru numeru „Ja ljubim Milu „.

Želja mu je da jednog dana postane svetski priznat operski pevač. Obzirom na Nemanjine kvalitete, ali i rad sa najeminentnijim profesorima, ostvarenje njegovog cilja je blizu.

Veliki je navijač Crvene zvezde, a ljubav prema našem najtrofejnijem klubu iskazao je i kroz pesmu.

Sve pohvale našem mladom umetniku uz želju da jednog dana zapeva zajedno sa Bočelijem.

Autor: Redakcija MZR

Foto: Žika Šumenko

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име