U namenskoj industriji „Sloboda“ u Čačku došlo je do serije eksplozija rano jutros oko 1:30 časova. Svi radnici, kao i građani koji žive u blizini fabrike su evakuisani i nema povređenih, javila je Radio televizija Srbije (RTS). Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je situacija u fabrici pod kontrolom i da je požar najverovatnije izbio u magacinu gotovih proizvoda, a ne u samoj proizvodnji.

Vulin je za RTS objasnio da će po protokolima, 24 sata nakon poslednje detonacije, u fabriku ući vatrogasci, koji će izvršiti dogašavanje požara i pristupiti utvrđivanju uzroka.

Prema rečima reportera N1, detonacije nisu prestajale i poslednja se čula u jutarnjim satima.

Ima štete na krovovima, prozorima, a vrata su od detonacije na pojedinim kućama odvaljena. Koliko je jaka bila eksplozija govori podatak da je oko sat i po vremena sigurno ceo Čačak mogao da čuje kako su odjekivale detonacije, navodi reporter N1.

Do eksplozije je najverovatnije došlo u magacinu municije, te je zato bila tako jaka detonacija i požar.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je za RTS da nema žrtava i povređenih.

On kaže da je oko 60 radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a oko 2:30h evakuisana su i četiri radnika koji su se od eksplozija sklonili u podrumske prostorije.

„Oko 1:30h su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu dogodili u proizvodnim halama,“ rekao je Todorović za RTS.

Magacin se nalazi na oko 800 metara od ulazne kapije.

Saobraćaj je normalizovan, samo je put koji vodi ka fabrici i dalje zatvoren.

Građani u blizini fabrike su evakuisani, neki su proveli noć u podrumu. Uznemireni građani kažu da se mogu videti tragovi eksplozije po automobilima.

Prema rečima ministra Vulina, na intervenciji u Čačku angažovano je 35 vatrogasaca iz Sektora za vanredne situacije i 10 vatrogasaca iz same čačanske „Slobode“, koji su sve vreme dežurali.

Podsetimo, ovo nije prvi ovakav slučaj u fabrici „Sloboda“ u Čačku.

Autor: RTS/N1

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име