Dve decenije od osnivanja Doma kulture u Prnjavoru, dostignuća i priznanja, kako kolektiva, tako i pojedinaca, tema su izložbe koja je sinoć otvorena u galeriji ove ustanove. Postavka vodi kroz nekoliko segmenata: pozorište, folklorni ansambl, književni klub i likovnu koloniju, a predstavljene su nagrade, zahvalnice, diplome, pehari, plakete, umetnička dela, kao i knjige autora iz Prnjavora i Mačve.

U ime Grada Šapca prisutne je pozdravio gradonačelnik dr Aleksandar Pajić čestitajući Domu kulture jubilej – 20 godina postojanja i rada.

– Bilo je veliko zadovoljstvo što smo jedan značajan jubilej obeležili sa novim direktorom Mariom Maksimovićem i što je na ovakav način prikazano šta je Dom kulture radio u prethodnih 20 godina. Važno je što naša ustanova u Prnjavoru čuva i neguje sećanja ne samo o dostignućima i priznanjima, već i umetničkim i književnim delima. Ovo je jedan spoj istorijskog podsećanja i tradicije na koju smo ponosni i koju treba negovati – rekao je Pajić.

Gradonačelnik je naglasio da je “naša obaveza da sva dostignuća i rad ustanova kulture približimo novim generacijama, jer sva ova dela treba da budu podstrek za velike umetničke domete.”

– Nama je važno da mladi ljudi imaju prostor gde mogu kvalitetno da provedu svoje vreme i da uživaju u kulturnim događajima – rekao je Pajić i poručio da će Grad Šabac u narednom periodu podržavati ovakve ustanove još više, jer sve ono što je sinoć video nedvosmisleno potvrđuje da to i zaslužuju.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, meštani Mačvanskog Prnjavora izložbu mogu pogledati u malim grupama do 30. aprila.

Autor: sabackilist.rs

Foto: sabackilist.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име