Ispred Gradske uprave Grada Šapca pre dva dana održan je protest protiv gradnje rudnika za eksploataciju litijuma kod Loznice, i poslovanja kompanije Rio Tinto u Srbiji. Zajednički cilj skupa „zaštite Jadra i Mačve i odbrane Srbije“ pod nazivom „Neću Rio Tinto!“ bio je da se ne dozvoli uništenje Srbije. Okupljeni građani poslali su poruku: „Ne damo vodu koju pijemo, vazduh koji dišemo i zemlju koja nas hrani!Sačuvajmo ih za buduće generacije!“.

Organizator skupa bio je Pokret Buđenje, a na skupu su učestvovali ekološki pokreti – Ne damo Jadar, Zaštitimo Jadar i Rađevinu, Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji, Ekološka organizacija Eko Cer Šabac, kao i brojni politički pokreti – Skupština slobodne Srbije, Pokret Oslobođenje, Pokret Crno na belo, Inicijativa Selo-grad.

Međutim, bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića nije bilo nigde.

Potrebu da se obrati građanima imao je gospodin Dušan Tufegdžić, Jedan od osnivača Pokreta Buđenje. Šta je izjavio o odnosa sa Zelenovićem i Petrovićem i šta su sve bivši gradonačelnik i bivši ministar radili poslušajte u video prilogu 👇

https://fb.watch/6E0H6FMA58/

Posted by Pokret Buđenje on Friday, July 9, 2021

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име