Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Enes Buhić je sa predstavnicima Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ obišao opštinu Ljubovija i susreo se sa predsednikom opštine Milanom Jovanovićem i predsednikom skupšine opštine Goranom Josipovićem.

Tema sastanka bila je realizacija aktivnosti predviđenih Sporazumom o održavanju i rekonstrukciji putnih mostova na granici između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom Buhić je istakao da je sa predstavnicima institucija Bosne i Hercegovine dogovorena zajednička saradnja i nadležnost za održavanje 11 mostova koji spajaju dve države.

„Na granici izmedju Republike Srbije i Bosne i Hercegovine nalazi se 11 mostova, na tri granične reke: Savi, Uvcu i Drini. Dogovorili smo se da Republika Srbija održava šest mostova na Drini, a Bosna i Hercegovina pet mostova, od kojih dva preko Save i tri preko Uvca“

Buhić je najglasio da je formirano zajedničko radno telo koje čine predstavnici institucija Republike Srbije i Bosne i Hercegovine i da je Republika Srbija za održavanje i rekonstrukciju mostova sa Bosnom obezbedila u budžetu 15 miliona evra.

„Zadovoljstvo mi je što danas imam priliku da u Ljuboviji sa prvom čovekom opštine razgovaram o održavanju i rekonstrukciji dva mosta preko reke Drine, Ljubovija – Bratunac stari most i Ljubovija – Bratunac, novi most. Naš zajednički zadatak jeste da u saradnji sa kolegama iz Bosne i Hercegovine napravimo detaljan plan i program održavanja mostova, koji između ostalog sadrži izveštaj o stanju mostova, sa preporukama za posebne vrste radova, detaljnijom procenom finansijskih sredstava i dinamičkim planom“ – istakao je Buhić.

Državni sekretar je istakao da je se mostovi na teritoriji opštine Ljubovija nalaze na važnim putevima i da je od posebnog značaja njihovo održavanje i rekonsrukcija, ne samo u infrastrukturnom smislu već i u smislu trgovine odnosno lakšeg protoka robe a posebno zato što su mostovi simboli zajedništva i prijateljstva.

Izvor: loznica.info

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.