Doktor Martinović je za Kurir rekao da će isto obaveštenje ponovo zalepiti na vrata svoje ordinacije.

Obaveštenje doktora Dragana Martinovića iz oftamološke klinike Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, u kojem se obraća pacijentima da na ukoliko dolaze na oftalmološki pregled moraju da imaju potvrdu o tome da su primili vakcinu i revakcinu protiv koronavirusa, PCR test ne stariji od 48 sati ili brzi antigenski test, uklonjen je sa vrata te ordinacije.

Kako su za RTS iz klinike naveli, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave može da daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti.

  • Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu – navodi se u odgovoru RTS-u.

Ovim povodom pozvali smo doktora Martinovića, i obavestili ga da će biti opomenut, na šta je on rekao da će svoju odluku ponovo nalepiti na vrata ordinacije čim dođe na posao.

  • Već su mi skidali papir u utorak, bez reči, pa sam ga ja opet vratio u sredu. Ponovo ću to uraditi čim dođem na posao, u skladu sa svojim ovlašćnjima. Mogu reći samo da se pridržavam medicine, i da se kazne ne bojim, obzirom da u toj bolnici radim već 35 godina, i da sam od Očnog odeljenja napravio najmodernije odeljenje u Srbije, a da sam mnoge aparate dobijao na osnovu svog imena – rekao je Martinović za Kurir, i rekao da se ni otkaza ne boji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име