Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović oglasio se povodom događaja koji je šokirao građane Njegovo saopštenje za javnost prenosimo u celosti:

Poštovani,

Osećam moralnu obavezu i odgovornost da se obratim javnosti nakon saznanja o počinjenosti monstruoznog zločina koji se desio 20. juna 2021. godine na teritoriji naše lokalne samouprave.

Čin silovanja i pedofilije predstavlja napodmukliji oblik seksualnog nasilja i jedno od najtežih krivičnih dela i zaslužuje najoštriju društvenu osudu i najtežu propisanu kaznu. Kao roditelj, osećam duboku bol i tugu i izražavam žal zbog svega onoga kroz šta je prošla naša maloletna sugrađanka iz Belotića. Nema ništa stresnije ni strašnije za žrtvu i njene roditelje od ovako doživljenog traumatičnog iskustva.

Upućujem apel nadležnim državnim organima (policija, tužilaštvo, sud) da hitno, u što kraćem roku ispitaju sve okolnosti slučaja i počinoca najoštrije kazne u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Lokalna samouprava će pružiti svaki vid pomoći i podrške našoj sugrađanki i njenoj porodici i sve vreme će biti uz njih. Moramo svi zajedno kao društvo da radimo na podizanju svesti o postojanju izopačenih i bolesnih ljudi među nama i da ovakve strašne pojave sprečimo i iskorenimo kako se ne bi pojavljivale u budućnosti.

U Bogatiću, 21. juna 2021.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име