Home Vesti Čolin koncert u rasprodatom Top Hil-u prepun emocija posvećen Aleksandru Banjcu

Čolin koncert u rasprodatom Top Hil-u prepun emocija posvećen Aleksandru Banjcu

0
Čolin koncert u rasprodatom Top Hil-u prepun emocija posvećen Aleksandru Banjcu

Sinoć je u prepunoj diskoteci Top Hill u Budvi najveća pevačka zvezda na Balkanu, Zdravko Čolić održao verovatno i najemotivniji koncert u svojoj preko 50 godina dugoj karijeri. Njegov bend je u odnosu na poslednji održan koncert znatno izmenjen. Žrtve koronavirusa bili su klavijaturista Aleksandar Banjac, Dragoljub Đuričić i tonac Ilija Perić. Legendarni basista Milan Sarić Sare posvetio se drugom poslu i sa porodicom odselio u Švedsku, tako da više na Čolinim nastupima publika neće uživati u njegovim muzičkim majstorijama.

Nakok godinu ipo dana pauze, srpski Tom Džons dva sata iza ponoći izašao je na binu i izazvao delirijum u diskoteci. Napravio je Čola uvod, a veče posvetio Aleksandru Banjcu, vrhunskom klavijaturisti, koji je preminuo od posledica koronavirusa. Ne zna se kome je teže bilo Čoli, članovima benda ili vernoj publici koja ga prati na svakom nastupu.

Novi član benda klavijaturista koji je došao na mesto Aleksanda Banjca, Sloba Dragović opisao je sinoćno veče ovako:

„Rijeka suza i vrtlog emocija. Na svoj 39-ti rođendan sam doživeo jedno sasvim novo kompleksno iskustvo. Ne znam ni odakle bih počeo. Počastvovan samim pozivom. Fan od malena. Emotivan na pesmama koje imam priliku da izvedem sa živom legendom lično. Tužan za kolegom koji nas je prerano napustio. Radostan u muziciranju sa vrhunskim muzicarima. Setan za roditeljima sa kojima sam svirao i pevao ove pesme u detinjstvu. Euforičan zbog ogromne energije koju uzvraća publika. Ponosan na obavljen posao i odgovoren izazov. Srećan što mi je i Bane tu. Misteriozno nostalgičan za Sarajevom. Ovo nije bio moj prvi vrtlog emocija, ali je bio jedan od jačih. To je život. Nekad je teško definisati i izgovoriti emocije. A često je potrebno“.

Sloba Dragović, Branko Koprivica, Paja Vučković i Marko Kuzmanović

Čola je i pored svih nedaća koje su snašle njega i njegove saradnike na bini u osmoj deceniji pokazao zavidnu kondiciju, kao da je u tridesetim.

Sledeći koncert Zdravka Čolića biće održan 4. septembra na „Kneževom aresenalu“ u Kragujevcu.

Autor: Redakcija MZR

Foto: Žika Šumenko

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here