Čuveni kantautor Đorđe Balašević danas je preminuo u 67. godini života, posle čega se oglasio njegov dugogogišnji prijatelj Zdravko Čolić, koji se biranim rečima oprostio od Panonskog mornara:

– Zatečen sam vešću o smrti Đorđa Balaševića. Za tako velikog čoveka i umetnika mislite da vas nikada neće napustiti. Otišao je veliki pesnik i moj veliki prijatelj i zato će svima nama ostati ogromna praznina – kazao je Čola za naš portal i dodao:Đorđe Balašević FOTO: PrintscreenĐorđe Balašević FOTO: Printscreen

– Ovo je bolan udarac. Nenadoknadiv gubitak za kulturni i javni život čitavog regiona, kao i svih poštovalaca njegove muzike u svetu. Otišao je jedan od najboljih. Hvala ti, Đole, za sve! – dodao je Zdravko Čolić.

Balašević je, podsetimo, pre tri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Kako pišu beogradski mediji, imao je kovid-19 i bio je u lošem stanju. Lekari su preuzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Lekari su dva i po sata pokušavali da ga vrate u život. Nažalost, bezuspešno.

Autor: Redakcija MZR

Foto: Printscreen

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име