Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Briselu sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejijem i šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom


– Na početku današnje posete Briselu, razgovarala sam sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem, o značaju referenduma o promeni Ustava Srbije i o nastavku reformi u oblasti vladavine prava. Hvala komesaru Varhejiju na podršci procesu evropskih integracija Republike Srbije – napisala je Brnabić na Instagramu.

Srbija je u decembru prošle godine otvorila klaster 4 koji obuhvata oblasti Zelene agende i održivog povezivanja.

Za otvaranje u ovoj godini već je spreman klaster 3 koji sadrži osam poglavlja konkurentnosti i inkluzivnog rasta, a radi se i na pripremi za otvaranje klastera 5 koji obuhvata poglavalja iz oblasti poljoprivrede, resursa i kohezije.

U 11 časova premijerka Srbije se sastala sa šefom diplomatije EU, Žosepom Boreljom.

– Dobar sastanak sa visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Borelom o aktivnostima i reformama koje sprovodimo pre svega u oblasti vladavine prava. Srbija je posvećena nastavku procesa evropskih integracija.

Od 11.30 u zgradi Saveta EU u Briselu počeo je šesti sastanak Saveta za stabilzaciju i pridruživanje između EU i Srbije (ŠP) kome predsedva šef diplomatije EU, Borelj, a delegaciju Srbije će predvoditi predsednica Vlade, Ana Brnabić i ministar za evropske integracije, Jadranka Joksimović.

Autor: Tanjug

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.