Home Društvo Brnabić: Protesti nemaju veze sa Rio Tintom i zakonima, već sa politikom

Brnabić: Protesti nemaju veze sa Rio Tintom i zakonima, već sa politikom

0
Brnabić: Protesti nemaju veze sa Rio Tintom i zakonima, već sa politikom

Premijerka Ana Brnabić ponovila je da zakoni o referendumu i eksproprijaciji nisu pisani za Rio Tinto i navela da protesti nemaju nikakve veze sa ta dva zakona već sa politikom.

Brnabić je u izjavi za Tanjugu rekla da je ono što govore organizatori protesta o tim zakonima „brutalna laž“ , a ne poluinformacija ili pogrešna informacija.

Ona je apelovala na mir i da ljudi budi toleratni i strpljivi i kako je navela „da većina dozvoli manjini da je teroriše“.

Što su bolji ekonomski rezultati Srbije, što su veći naši uspesi, to su veći ti pritisci, ocenjuje premijerka.

Navela je da će privredni rast ove godine biti veći od 7,5 odsto, „da imao rekordnu zaposlenost, od kada se meri u Srbiji, da je zaposlenu preko 50 odsto ljudi“. „I mi imamo ovakve proteste, za koje ne znate ni zašto, ni kako. Svakako nije Zakon o referendumu jer se usklađuje sa Ustavom iz 2006. godine, svakako nije zakon o eksproprijaciji jer taj zakon i dalje čuva javni interes, koji se ne proglašava tako lako. Svakako da nije Rio Tinto, jer da jeste – protestovali bi 2004. ili svakako 2011. kada je Ministarstvo za zaštitu životne sredine, koje je vodio Oliver Dulić, član DS, dalo dozvolu za istraživanje i bušenje bušotina velikog prečnika i svakako da nije do životne sredine, zato što smo mi prvi koji se bavimo životnom sredinom“, rekla je premijerka.

Podsetimo, aktivisti i građani najavili su za danas u 14 sati protest u, prema dosadašnjim podacima ekoloških organizacija, više od 50 gradova.

Autor: Redakcija MZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here