Članovi Vlade Srbije, predvođeni premijerkom Anom Brnabić, doputovali su sinoć u zvaničnu posetu Mađarskoj, tokom koje će danas biti održana zajednička sednica dveju vlada i potpisan sporazum o strateškom partnerstvu.

Premijerku Anu Brnabić i ministre na aerodromu u Budimpešti dočekao je ministar finansija Mađarske Mihalj Varga, a premijer Viktor Orban večeras će u čast delegacije Srbije prirediti radnu večeru, saopšteno je na sajtu Vlade.

Planiran je i niz bilateralnih sastanaka, a jedan od njih imaće i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sa ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

Tema tog sastanka biće situacija u regionu, sprovođenje reformi u sklopu procesa evropskih integracija, kao i godišnji plan tehničko-ekspertske pomoći Mađarske u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Sutra je na dnevnom redu sastanak Brnabićeve i Orbana, a potom potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu dve susedne zemlje.

Poseta članova Vlade Srbije Budimpešti završiće se sutra posle podne zajedničkom konferencijom za novinare Orbana i Brnabićeve, na kojoj će izneti detalje sporazuma i ocene sastanka.

Autor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име