Slavna glumica Branka Petrić danas slavi 84. rođendan, a iza sebe ima ljubavnu priču na osnovu koje bi vrlo lako mogao da se napiše scenario za film.

Filmska publika je zna po ulogama u filmovima „Balkanski špijun“, „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“, „Varljivo leto ’68“, a televizijska po serijama „Otvorena vrata“, „Metla bez drške“, „Neki novi klinci“, „Ono kao ljubav“, „Sinđelići“ i drugima.

Njen privatni život izazivao je veliku pažnju domaće javnosti zbog ljubavi sa kolegom Bekim Fehmiuom.

Na drugoj godini Akademije upoznala je velikog glumca, a kako je u jednom intervjuu priznala, on je nju prvu zapazio. Pa ipak, bio je distanciran i nije davao do znanja da mu se neka devojka sviđa, iako se on mnogima dopadao.

Mnogo vremena su provodili zajedno na časovima plesa gde su učili da igraju valcer, tango i druge klasične i moderne plesove. Na tim vežbama često su igrali u paru. Posle proba za predstavu „Jaje“ koju su igrali u „Ateljeu 212“ pitao ju je da mu bude devojka. Ona je pristala i ta ljubav trajala je sve do njegove smrti.

Branka je u jednoj ispovesti priznala da su živeli lepo i da su jedno drugo podržavali bez trunke zavisti i sujete. Kasnije je saznala i za njegove „izlete“ sa drugim ženama, ali s obzirom da su bili mnogo vremena razdvojeni smatrala je besmislenim da o tome raspravljaju kada su zajedno.

Iz tog braka rodila su se i dva sina – Uliks i Hedon. Branka je jednom prilikom ispričala kako su raspad Jugoslavije, mržnja i nacionalizam postepeno razarali dušu njenog supruga. Sve više se povlačio u sebe, a poslednjih nekoliko godina nije ni izlazio iz stana u beogradskom naselju Zvezdara gde su živeli sa mlađim sinom Hedonom.

Bekim je 15. juna 2010. godine izvršio samoubistvo. Njegovo telo je kremirano, a pepeo prosut u reku Bistricu u Prizrenu gde je odrastao.

– Nežnost između supružnika jača je od strasti ljubavnika i bilo čega drugog, rekao je neko. To sve može da prođe, ali nežnost ostaje. Bekim mi je do kraja života davao komplimente. Volela sam kada kaže: „Baš si mi danas lepa“, a ja znam da ne misli na onu ženu od pre 30 godina nego na onu u današnjem danu. To smo zajedno čuvali – rekla je jednom prilikom Branka.

Autor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име