Da nije MZR, većina Vas verovatno nikad ne bi saznala neverovatne priče. Jednu takvu, frišku naša redakcija rešila je da podeli sa Vama.

Pre nekoliko dana V.S. sin dugogodišnjeg bolesnika iz jednog sela u Mačvi pozvao je HITNU POMOĆ Doma Zdravlja u Bogatiću iz razloga što se njegovom ocu zdravstveno stanje naglo pogoršalo i bio je slučaj za hitnu ( znamo da hitnu pomoć građani pozivaju i kad ih glava zaboli, ali , ovde nije bilo pomisli da se zdravstveni radnici „potežu“ bespotrebno ), ali su mu u Hitnoj kazali da za takav slučaj oni ne mogu doći, jer postoje hitniji slučajevi.

V.S. je duže od deceniju negovatelj i pratnja svom bolesnom ocu i zajedno su obilazili lekare i ordinacije od našeg Dr Bobana do VMA, on je, onako uplašen i zabrinut za očevo trenutno stanje povukao najlogičniji mogući potez.

Naime, pošto je zajedno sa ocem često odlazio u privatnu ordinaciju Dr Bobana Berića i tamo upoznao Dr Aleksandra Martinovića, mladog i perspektivnog doktora, on je imao privatan tel. broj od Dr Martinovića i pozvao ga. Kako naša redakcija saznaje V.S. je zamolio Dr Martinovića da pozove direktora Doma zdravlja u Bogatiću i ako je moguće, zbog ozbiljnosti trenutne situacije i lošeg stanja u kojem je pacijent pošalje hitnu pomoć ne znajući da je Dr Martinović sada direktor Doma zdravlja( V.S. je jedan od onih malobrojnih građana koji od obaveza nadzora roditelja i poslova koje ima nema vremena da gugla po netu i informiše se o tome ko je na kojoj funkciji ).

Nakon što su Dr Aleksandar Martinović i V.S. sin pacijenta obavili razgovor, doktor je dobro poznavajući pacijentovu bolest i kakve komplikacije mogu nastati pozvao kolege iz Hitne službe da odmah krenu ka kući pacijenta.

Stigli su u roku od deset minuta, te samo zahvaljujući njihovom brzom intervencijom pacijentovo stanje je stabilizovano.

Bogu hvala da se sve dobro završilo.

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име