Nakon nekoliko decenija postojanja udruženje penzionera Opštine Bogatić po prvi put je u svojim prostorijama u Bogatiću ostalo bez električne energije. Isporuka električne energije za prostorije Doma penzionera obustavljena je zbog neizmirenog duga od 55.000 dinara.

Prema rečima gospodina Branka Makunčevića predsednika udruženja račun Udruženja penzionera trenutno je u blokadi za iznos od 420.000 dinara za neisplaćene dospele obaveze po osnovu doprinosa bivšeg radnika. Ovaj problem je nasleđen, a Makunčević se obratio predsedniku opštine Bogatić Milanu Damnjanoviću sa molbom da ukoliko je u mogućnosti opština pomogne Udruženju penzionera. Račun je blokirala Poreska uprava, a blokada traje duže od 10 godina.

Uprava prihoda bi mogla otpisati dug, jer potraživanja nisu naplaćena u periodu od deset godina i stvorili su se zakonski uslovi za otpis duga ili da poreska uprava ponudi neko drugo rešenje za prevazilaženje problema , što bi nam omogućilo dalji nesmetan i normalan rad kaže u razgovoru za naš portal Makunčević i dodaje da trenutno troje ljudi radi u Udruženju penzionera volonterski.

Makunčević navodi da grad Šabac pomaže udruženje penzionera , te da bi i naša opština mogla da se angažuje i pomogne u prevazilaženju nastalog problema.

Političari se penzionera sete samo kad im treba dati glas, pred izbore, opsedajući domove penzionera, a gde su sada, kad imamo zajednički problem – pita se Makunčević na kraju razgovora.

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име