U saradnji sa Javno komunalnim preduzećem „Bogatić“ Bogatić nastavljeni su radovi na proširenju – dogradnji vodovodne mreže i priključenju domaćinstava. U toku 2020. godine, u ulici Mike Mitrovića prema Centralnoj javnoj deponiji „Nišno polje“ urađeno je 900 metara vodovodne mreže, kao i dodatnih 100 metara prema romskom naselju (sokak levo). Tada je na kraju novoizgrađene mreže na ulasku u deponiju montiran podzemni hidrant DN 50, koji ima višestruku namenu i tom prilikom su priključena dva romska domaćinstva.
Pošto su stvoreni tehnički preduslovi za priključenja domaćinstava u pomenutom romskom naselju, danas je priključili još šest domaćinstava na vodovodnu mrežu.
Do sada su meštani romskog naselja koje se nalazi u blizini opštinske deponije smeća „Nišno polje“ u Bogatiću koristili vodu sa javne česme koja je postavljena na kraju vodovodne mreže u ulici Mike Mitrovića, jer je utvrđeno da voda koju koriste sa kućnih česmi nije ispravna.
Sa ove česme omogućeno je korišćenje nemerne vode sa vodovodne mreže koja je hemijski i bakteriološki ispravna za piće i koja je pod stalnim nadzorom – navodi se na zvaničnom fejsbuk profilu predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića.

Prema rečima stanovnika u ulici prema centralnoj deponiji „Nišno polje“ prethodne vlasti su ih 15. godina lagale da će im dovesti gradski vodovod. Jedan stanovnik koji želi ostati anoniman kazao je da se njihov kum Nenad Beserovac nekorektno poneo prema kumovima jer im je punih sedam godina obećavao priključak na gradsku vodovodnu mrežu.

Foto: Opstina Bogatic/FB

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име