Ideologija koja je skupo koštala srpski živalj, komunizam i danas u 21. veku itekako je zastupljen u Mačvi.

Na zgradu opštine Bogatić, koja je sazidana za vreme vladavine kralja Aleksandra Karađorđevića, koja je od 1934. godine bila sedište sreskog načelstva i danas dan „visi“ petokraka zvezda, simbol komunizma.

Mnoge mačvanske porodice unuštene su i osiromašene zahvaljujući otimačini komunista, čistača ambara i u nacionalizaciji.

Bogatić je prvi put pružio otpor komunizmu 2000-te godine, nakon „pada“ Miloševića. Tada je sa kraljevog zdanja 23. oktobra 2000-te skinuta petorkaka, koja je vređala čestit svet i radni narod Mačve, čijim precima su hiljade hektara obradive zemlje oduzete nasilno.

Nažalost, „crvena“ opština je brzo ponovo izglasala sledbenike komunista i petokraka se ponovo vraća na zgradu opštine Bogatić.

Bivši predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac bio je poznat i po tome da godišnje za udruženje SUBNOR u Bogatiću izdvaja pozamašne sume novca, u proseku oko 800.000 dinara, a poslednji SUBNOR-ac Mačve preminuo je davno. Možda kod SUBNORA-ca važi pravilo autorskih i srodnih prava, pa traje 70 godina🤣.

Za negovanje komunizma u Mačvi u poslednjih 8 godina izdvajalo se mnogo novca, a zgrada opštine Bogatić jedina je u Srbiji, na čijem samom ulazu u zgradu stoji Petokraka zvezda.

2015. godine predsednik opštine Bogatić Beserovac vraća petokraku

Beserovac je izgleda pobrkao privatnu imovinu i društvenu, pa ukoliko voli petokraku zašto je nije stavio na svoju kuću, a ne na zgradu opštine koju sazida kralj Aleksandar.

Ni danas dan, sedam meseci nakon svrgavanja Beserovca sa vlasti petokraka još nije skinuta.

Možda će biti nakon smrti poslednjeg komuniste u Mačvi….?

Autor: Redakcija MZR

Foto: Denis

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име