Biti odbornik u Skupštini opštine Bogatić i predstavljati narod koji te izabrao za većinu njih ne predstavlja nikakvu obavezu, a još manje odgovornost prema onima koji su im poverili glas.

Trgovina odborničkim mandatima umesto da postane krivično delo, ona se odomaćila u lokalnom parlamentu.

Crna Bara je oduvek imala odbornike „slabe“ na „nepristojne“ ponude. Da li je tako bilo i ovog puta, do objave ove vesti nismo uspeli saznati, a i da jeste, odbornik se neće hvaliti da je nešto dobio da bi napustio partiju uz pomoć koje je i došao do odborničkog mandata.

Ono što se po lokalnim bircuzima unazad par meseci govorkalo, danas se i ostvarilo.

Naime, nekadašnja vedeta lokalnog SPS i odbornik iz Crne Bare Branislav Jurišić danas je zvanično postao „neovisni vijećnik“ , kako kažu naši susedi iz Hrvatske. U prošlosti je bio veoma prisan sa Nenadom Beserovcem, bivšim predsednikom opštine, ali je krahom socijalista na opštinskom nivou shvatio da pogodnosti koje je ostvarivao dok je SPS bio na čelu opštine za njega postaju „nemoguća misija“.

Nakon što je postao nezavisni odbornik, Jurišić se priklonio odborničkoj grupi SRS.

Branislav Jurišić nekad blizu Beserovca, danas sedi tik uz Damnjanovića

Zajedno sa Jurišićem SPS je napustila i odbornica Tijana Pejović, koja se takođe od danas vodi kao član odborničke grupe Srpske radikalne stranke. Obzirom da je reč o ćerki čuvenog mačvanskog stomatologa i velikog sportskog radnika Dr Pejović Dragomira – Ćire, bilo nam je čudno da je Tijana sve ove godine bila član SPS, jer kako naš dobro obavešteni izvor tvrdi Beserovac i Dr Ćira nisu u dobrim odnosima.

Da li će ova zamena dresova u odborničkim klupama doneti boljitak građanima Mačve?

Sigurno neće, ali ne to znači da odbornici kao pojedinci neće iz svega izvući poneku „vajdicu“.

Kako god bilo, „cirkusa“ nikad ne manjka.

Autor: Žika Šumenko

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име